Home Ontwerpwedstrijd Sinterklaas inpakpapier wedstrijd

Sinterklaas inpakpapier wedstrijd

Ontwerppiet gezocht!

Over de daken klimmen, aan richeltjes hangen en pakjes door de schoorsteen gooien: de pieten zijn er helemaal klaar voor. Maar ze kunnen nog wel een hulppiet gebruiken!

Dit jaar vindt de landelijke Sinterklaasintocht plaats in Dokkum! Ook Motiflow is hier gevestigd, een online platform waar designers, illustratoren en vormgevers hun patronen kunnen uploaden. Tijdens Sinterklaas wordt de gehele stad versierd met slingers, pieterbazen en natuurlijk overal cadeautjes! En deze cadeautjes moeten leuk worden ingepakt. Wij willen jullie daarom massaal oproepen om toffe sinterklaaspatronen voor inpakpapier te ontwerpen en deze te uploaden.. Je kunt meedoen tot woensdag 25 oktober 24.00! 

Stemmen

Er wordt een selectie van de patronen gemaakt en vervolgens kan hier een week lang op gestemd worden. Iedereen kan stemmen. Vrijdag 3 november is de laatste stemdag en een week later wordt de winnaar bekend gemaakt in het Sinterklaashuis in Dokkum.. spannend!

Zwartepieten-op-1wieler

Wat kan ik winnen?!

Naast dat Sinterklaas straks heerlijk onder jouw ontworpen dekbed ligt te slapen, hebben we meer voor je in petto!

STADSAANKLEDING
Van ingepakte cadeautjes tot een ingepakt huis! Jouw patroon zal zichtbaar zijn op de looproute van Sinterklaas.
LANDELIJKE TELEVISIE

En dat betekent dus ook dat jouw patroon op de landelijke televisie kan komen!

LOKALE EN REGIONALE KRANT

Een interview met de designer van het winnende sinterklaaspatroon in de lokale en regionale krant.

SOCIAL MEDIA

De sinterklaaspatronen worden gedeeld op Motiflow en op de Facebookpagina van de landelijke intocht van Sinterklaas, waar veel aandacht zal worden besteed aan deze wedstrijd. 

SINTERKLAASHUIS

Bezoekers in Dokkum kunnen 'de slaapkamer van Sinterklaas' bewonderen, die aangekleed wordt met jouw patroon! Hoe leuk? Wie weet slaapt Sinterklaas dus straks onder jouw ontworpen dekbed..  

SINTERKLAAS EXPOSITIE

In deze periode is er ook Sinterklaasexpositie in de stad. Als winnaar zul jij hier onderdeel van worden. Een expositie met jouw patroon, je naam en uiteraard jouw verhaal bij het patroon!

.... En natuurlijk heeft de Sint ook wat (schoen)cadeautjes voor jou.
Maar wat dit is blijft nog even een verrassing 😉

Ik heb de sinterklaas-cd al aangezet.. hoe doe ik mee?

1. Upload jouw sinterklaaspatroon naar jouw Motiflow-profiel

2. Kies tijdens het uploaden in stap 3 voor de optie "public on Motiflow"

3. Gebruik in stap 4 de tag "sinterklaas", uiteraard mag je meer tags toevoegen

4. Gefeliciteerd, je doet nu officieel mee met de wedstrijd! Zo simpel is het. 

 

 

Nieuw bij Motiflow?

Ben je nog geen designer bij Motiflow? Geen probleem, je kunt gewoon meedoen! Maak hier een profiel aan. Upload minimaal 3 openbare patronen en een profielfoto; pas dan ben je zichtbaar. Dit mogen meer Sinterklaaspatronen zijn, maar dat hoeft niet. Als je je patroon op 'public on Motiflow' zet kan iedereen jouw patroon zien én bestellen op stof, cadeaupapier en behang. Over elke bestelling ontvang jij een 10% fee!

Jij blijft eigenaar van jouw patroon

Belangrijk om te weten is dat jij altijd eigenaar blijft van jouw patroon. Je bent dan ook volledig vrij om je patroon aan te bieden op andere websites of platformen. Lees hier meer over hoe het is om designer te zijn bij Motiflow. 

Pssst...

Het is extra leuk als je sinterklaaspatroon geïnspireerd is op het pittoreske Dokkum!

Binnenstad

Binnenstad Dokkum

De oude vestingstad Dokkum is omringd door stadswallen, oftewel de bolwerken. Vroeger kon je alleen via vier poorten de stad inkomen. Om 21.50 werden klokken geluid als waarschuwing dat de poorten gingen sluiten. Mensen buiten Dokkum hadden dan nog tien minuten tijd om naar binnen te gaan. De bolwerken, de poorten, de prachtige bruggetjes en natuurlijk de molens kenmerken de historische binnenstad van Dokkum. Pittoresk, gezellig of zoals de Friezen zeggen “moai smúk”!

Admiraalstad

Admiraliteitsstad

Op 18 november zal de enige echte Pakjesboot 12 Dokkum aanmeren aan het Grootdiep in Dokkum. Vroeger lagen hier imposante zeilschepen, Dokkum was namelijk in 1956 de eerste vestingplaats van de Friese admiraliteit. Zij zorgde voor de beveiliging van de scheepsvaart. In die dagen lag Dokkum zelfs nog aan open zee!

Frysland

Friesland Bôppe

Ook is Dokkum één van de elf Friese elfsteden. De tocht van bijna 200 kilometer, van stad naar stad, over meren en sloten, tussen weilanden en onder bruggen door, heeft als een van de laatste stempelposten Dokkum waarbij ze onder de ‘Bontebrug’ door moeten. Een mooie inspiratiebron!

You may also like