Drie opties

Geld verdienen met jouw ontwerp? Op www.motiflow.com kun je jouw eigen patroon uploaden, mits je een btw-nummer en IBAN hebt. Je moet hiervoor dus wel ingeschreven staan bij de KvK. Bij ons staat de designer voorop. Wij willen jou namelijk zoveel mogelijk mooie kansen bieden om geld te verdienen met je design. Tijdens het uploaden van je patroon kun je in stap 3 kiezen of je het patroon privé wilt houden (voor jezelf), openbaar op Motiflow wilt zetten of dat je het wilt aanbieden via derden. Wij lichten deze keuzes hier graag kort toe. Klik op een keuze voor meer info.

Private

Oftewel privé. De naam zegt het al: kies je hiervoor dan zal jouw patroon alleen voor jou zichtbaar zijn. Alleen jij kunt jouw patroon bestellen op stof, cadeaupapier en behang. Bestel je iets met je eigen patroon? Dan krijg je standaard 10% korting. 

Public on Motiflow

Kies je voor deze optie? Dan kan iédereen jouw patroon bestellen op stof, cadeaupapier en behang! Bestelt iemand iets met jouw patroon? Dan krijg jij 10% fee over het totaalbedrag (excl. BTW) in je account. Dit bedrag wordt maandelijks uitbetaald. 

Third parties

Oftewel derden. Jouw patroon zal niet alleen zichtbaar zijn op Motiflow, maar wordt ook beschikbaar gesteld voor andere leuke partijen en mooie merken. Zo heb je een nog groter bereik! Net als via Motiflow zul jij ook hiervoor over elk verkocht product met jouw patroon een 10% fee ontvangen.

Je kiest voor Private
wanneer alleen jij het patroon mag bestellen  op stof, behang en cadeaupapier

Je kiest voor Public on Motiflow
wanneer je geld wilt verdienen via Motiflow.com

Je kiest voor Third parties
wanneer je geld wilt verdienen via Motiflow.com én aangesloten partijen

Third parties

Je patronen worden niet alleen beschikbaar gesteld aan Motiflow, maar ook aan mooie merken en bedrijven. Zij zullen jouw patroon verkopen geprint op bijvoorbeeld textielmaterialen of interieurtoepassingen. Denk aan kussens, gordijnen of wanddecoratie. Dit betekent dus dat hun klanten bijvoorbeeld een kussen kunnen kopen met jouw patroon! Hierdoor zal jouw patroon een groter bereik krijgen en dat betekent meer verdiensten voor jou! Je patroon wordt dus niet verkocht, maar je biedt jouw patroon aan geprint op hun producten. Over elk verkocht product krijg je, net als via Motiflow.com, 10% fee. Jij blijft eigenaar van je patroon en kunt hem dus ook altijd weer op privé zetten.

pillows
tablecloth
Flowerpot
curtains
curtain
chair
home

Meer bereik

Motiflow heeft zich ontpopt als community. We vinden het belangrijk dat designers een podium krijgen om hun creaties te laten zien aan de wereld. Daarom kun je via Motiflow je eigen patronen uploaden en ze in kleine oplages laten printen op stof, cadeaupapier en behang. Maar, wij willen jullie nog veel meer mooie kansen bieden! Omdat er zoveel moois is, en omdat er zoveel mogelijk is. Hoe gaaf is het als jullie patronen nog veel verder reiken dan alleen het Motiflow-platform? Daarom zijn wij altijd op zoek naar leuke partijen en mooie merken om mee te koppelen, zodat jullie patronen op verschillende producten kunnen worden aangeboden aan consumenten. Zo krijgt jouw patroon een groter bereik, kan iedereen zijn favoriete patroon in huis halen geprint op de meest toffe items, en kun jij uiteindelijk meer verdienen. 

Leuke partijen en mooie merken

Wij vinden het heel belangrijk dat wij de juiste partijen voor jullie als designers vinden. Partijen die passend zijn bij Motiflow, maar ook bij jullie. We zijn constant met partijen in gesprek en aan het kijken naar de mogelijkheden ... en die zijn oneindig! Wat voor partijen dit zoal zijn? Ten eerste zijn dit online partijen. Denk bijvoorbeeld een leuke online web shop die textiel artikelen verkoopt zoals kussens, dekbedden en zitzakken. Maar ook een mooi merk dat offline unieke wanddecoratie verkoopt vinden we interessant. Dit kunnen dus bestaande (en bekende) bedrijven zijn die wij interessant vinden, interieurstylisten en architecten of toffe start-ups waar we weg van zijn.

Kan ik kiezen welk merk of bedrijf wel en niet?

In stap 3 tijdens het uploaden van je patroon kun je kiezen tussen private, public on Motiflow of third parties. Dit kun je per patroon instellen. De optie third parties is niet verdeeld in partijen. Dit betekent dus dat wanneer je hier voor kiest, je akkoord gaat met alle partijen en niet een selectie kan maken per partij. Benieuwd wie deze partijen en merken zijn? Lees hier meer over onze Motiflow-partners. 

On demand printen

Deze partijen kunnen dus bij akkoord jouw patroon aanbieden op hun producten. Zij kunnen deze producten zelf printen of bij Motiflow laten printen. Wij printen on demand, wat betekent dat pas wanneer iemand iets bestelt, wij het naar de printer sturen. Jouw patroon zal dus alleen geprint worden wanneer iemand het bestelt op een product, en dan krijg je dus ook betaald. Dit betekent geen voorraden en geen verspilling, wat beter is voor het milieu! Wij staan voor on demand printing en de mogelijkheden die het met zich mee brengt. In onze zoektocht naar samenwerkingen richten wij ons dan ook op partijen die ook on demand kunnen printen. 

Ik stel mijn patroon beschikbaar voor third parties. Wat gebeurt er nu?

Eerst moet je patroon goedgekeurd worden. Dit doen wij op basis van correctheid van patroon (net als bij Public on Motiflow) en op basis van toepasbaarheid op producten. Vervolgens maakt Motiflow ook onderscheid in het type partij waar jij als designer bij past. Dit op basis van de professionaliteit, aanbod van patronen, exclusiviteit, betrokkenheid en populariteit. Deze selectieprocedure duurt maximaal 2-3 werkdagen. Je krijgt daarna een mail of je patroon goedgekeurd is. Is je patroon goedgekeurd? Dan kan jouw patroon vanaf dat moment uitgezocht worden door gekoppelde partijen! De partijen maken vervolgens zelf weer een eigen selectie binnen de patronen die ze tot hun beschikking hebben. Zij zien namelijk een overzicht van alle patronen die voor hun beschikbaar zijn.

En.. achteroverleunen maar!

Het mooie is dat deze partijen vervolgens marketing zullen doen voor deze producten. Jij hoeft hier dus niks voor te doen, want zij zullen proberen het product te verkopen. Dit betekent ook dat je jouw patroon opeens voorbij kan zien komen in de marketing of in een advertentie van een bepaald merk of bedrijf. Hoe vet is dat! Ook zullen wij zelf bepaalde merken onder de aandacht brengen. 

Kan een partij iets aan mijn patroon aanpassen?

Dit is de enige optie waarbij niet alleen jij bepaalt hoe je patroon wordt weergegeven en geprint. Aangesloten partijen mogen namelijk jouw originele bestand verkleinen als dat nodig is. Jouw patroon kan dus op zijn grootst weergegeven worden, maar ook op z'n kleinst. De maximale grootte is hoe jij hem hebt geüpload. Heb je dus een bestand geüpload van 80 centimeter? Dan is de maximale grootte van je originele bestand ook 80 centimeter. Ook kunnen zij de herhaling (manier van verspringing) aanpassen, maar dit zal niet zo vaak voorkomen. De kleuren, het design en de verhouding kunnen uiteraard nooit worden aangepast. 

Los van het aanpassen van jouw patroon mag een partij ook jouw patroon visueel maken op hun producten. Voor hun essentieel om de verkoop stimuleren, en daar heb jij natuurlijk baat bij! Ook kan een partij jouw patroon inzetten op een voor de consument gepersonaliseerd product (bijvoorbeeld een dekbed met naam). Wij zelf zullen uiteraard altijd jouw naam blijven noemen. Een partij is niet verplicht dit te doen, maar wij moedigend it wel aan. Juist omdat dat dit extra waarde toevoegt!

Eigendom

Een partij zal nooit eigenaar worden van jouw patroon. Motiflow ook niet. Het patroon blijft ten alle tijde eigendom van jou. Of je het patroon nu op private, public on Motiflow of third parties zet. 

Fee

De designer staat bij ons voorop. Daarom zorgen we altijd voor een goede fee op de producten die door de partijen worden verrekend. Als designer krijg je dan ook altijd 10% fee in je Motiflow-account, deze wordt maandelijks uitbetaald. 

De wijde wereld in

Kies je ervoor om je patroon de wijde wereld in te laten? Dan creëer je meer fans, meer conversie, meer naamsbekendheid en natuurlijk meer verdiensten! Met elkaar zullen we je patronen op de kaart zetten, en dit zullen we door heel Europa proberen te doen. Doe je met ons mee?! 

Tip!

Vaak komt een patroon mooier uit op een gordijn of behang als het patroon groter is. Maar zowel een aangesloten partij als Motiflow kan jouw patroon dus nooit vergroten. Zij kunnen alleen ‘spelen’ met de originele grootte van het patroon dat jij geüpload hebt. Dat zal de maximale grootte zijn. Daarom adviseren wij om je patroon zo groot mogelijk te uploadden, als het patroon zich hiervoor leent. Dat kan ervoor zorgen dat je eerder gekozen wordt, omdat je patroon makkelijker toepasbaar is voor sommige producten!

Hoe werkt de koppeling?

Vanuit Motiflow gaan we een automatisch koppeling aan met partijen, maar hoe ziet dit er uit voor jouw patroon?

Aanbieden

Motiflow biedt jouw patronen aan aan leuke partijen. Zij bieden hun gekozen patronen aan via hun eigen online webshop op producten. Zij zullen jouw patroon visualiseren op hun producten en vermarkten.

Verkopen

Zo kan jouw patroon dus worden aangeboden op verschillende producten in verschillende (online) winkels.

Verdienen

Voor elke verkoop van een product met jouw patroon, krijg je betaalt. Jij ontvangt 10% fee en kan deze maandelijks laten uitbetalen. Daarbij is het aanbieden van je patronen kosteloos.

Bel ons

+31 88 0223 291

Bezoek ons

Havelandeweg 2, Dokkum in Nederland

Email ons

info@motiflow.com